Известие

Collapse
No announcement yet.

CD-changer

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• CD-changer

Здравейте, колата ми няма CD-changer, та въпроса ми е от къде мога да си купя и дали ще тръгне.

Първоначално публикувано от Vankozzz Покажи съобщение
    Здравейте, колата ми няма CD-changer, та въпроса ми е от къде мога да си купя и дали ще тръгне.
    Какъв е ICS-ът? Имаш ли кабели с конектори до мястото на changer-a?

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

За кабелите не знам дали ги имам, а на ICS-a кода мога довечера да ти го дам, ако за кода става дума де :Д

Comment

Първоначално публикувано от Vankozzz Покажи съобщение
        За кабелите не знам дали ги имам, а на ICS-a кода мога довечера да ти го дам, ако за кода става дума де :Д
        Кода за ICS-a по-скоро ти трябва да си го знаеш, защото при евентуално откачане на акумулатора, ще трябва да го въведеш, за да заработи отново ICS - ът.
        Виж в багажника зад левия калник имаш ли монтирана кутия или поне кабели за такава.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Трябва да имаш изведени кабели до акумулатора.На версиите без ченджър там извеждат проводниците.Имаш захранване и камбанките от аудио изходите. Единственото СД ,което ще ти тръгне е от Алфа 166 или Ланчия Либра. Дори да вземеш същия модел Сони Ченджър не би тръгнал( от опит казвам) , защото е неприспособим за колата. От там насетне слагаш заводското СД и ИЦС ще го разпознае. Това,което трябва да знаеш е , че няма анти-шок мемъри и прескача , доколкото знам от колеги и.....разбира се не чете нищо освен аудио дискове.
          Нека обобщя:Чейнджъра на Алфа 166/Ланча Либра е Sony CDX-T62 или Becker 2660.

Това са абсолютно еднакви чейнджъри, просто името е различно, и двата са производство на Сони. Бекер просто си лепят марката отгоре.

Проблема е, че този модел чейнджъри специално за 166/Либра са с модифициран епром и даже и да намериш същия модел, изобщо няма да тръгне. Протокола е абсолютно различен и не може да се смени, хардуерно е.

Така че единствения ти шанс е да намериш на старо чейнджър от 166 или Либра.
          Last edited by andro88; d.m.y г., 20:01.
          Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
            Трябва да имаш изведени кабели до акумулатора.На версиите без ченджър там извеждат проводниците.Имаш захранване и камбанките от аудио изходите. Единственото СД ,което ще ти тръгне е от Алфа 166 или Ланчия Либра. Дори да вземеш същия модел Сони Ченджър не би тръгнал( от опит казвам) , защото е неприспособим за колата. От там насетне слагаш заводското СД и ИЦС ще го разпознае. Това,което трябва да знаеш е , че няма анти-шок мемъри и прескача , доколкото знам от колеги и.....разбира се не чете нищо освен аудио дискове.
            Нека обобщя:Чейнджъра на Алфа 166/Ланча Либра е Sony CDX-T62 или Becker 2660.

Това са абсолютно еднакви чейнджъри, просто името е различно, и двата са производство на Сони. Бекер просто си лепят марката отгоре.

Проблема е, че този модел чейнджъри специално за 166/Либра са с модифициран епром и даже и да намериш същия модел, изобщо няма да тръгне. Протокола е абсолютно различен и не може да се смени, хардуерно е.

Така че единствения ти шанс е да намериш на старо чейнджър от 166 или Либра.
            AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

И на мен ми се е случвало много рядко да прескочи
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Моят също е прескачал много редко, макар че го използвам когато се движа по пътища кадето няма радио сигнал, а обикновено тези пътища не са в особенно добро състояние. Инече ми е направило впечатление, че прескача не на дупка ами на бабунка, когато колата се издигне резко на горе.
                Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 220hp 11/2001г.-Настояща!
                Alfa Romeo 156 1.6TS 120hp 1999г. & Opel Tigra 1.4 16v 90hp 1996г. на жената - Бившите!
                FIAT Bravo 1.2 16v 82hp 10/1999г.-Някога отдавна!

Comment

Отстрани на чейнджъра има два големи пластмасови винта които могат да бъдат в хоризонтално, вертикално или някое положение по средата Според мен това са винтове, които регулират чейнджъра да е по устойчив на прескачане на хоризонтални или вертикални трусове Не съм си играл да сменям положения но ако е така кажете вашите как са завъртени че и моят доста прескача на неравни пътища
                  ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
                    Отстрани на чейнджъра има два големи пластмасови винта които могат да бъдат в хоризонтално, вертикално или някое положение по средата Според мен това са винтове, които регулират чейнджъра да е по устойчив на прескачане на хоризонтални или вертикални трусове Не съм си играл да сменям положения но ако е така кажете вашите как са завъртени че и моят доста прескача на неравни пътища
                    Чистил ли си му лещата? Обикновено това много помага.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Преди около година слагах почистващ диск Незнам дали върши работа но това е единствената интервенция която съм му прилагал Трудно ли се достига до тази леща Предполагам че се отваря ченджъра и се вижда някакво стъклено топче като око
                      ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
                        Моя за 3 години е прескочил не повече от 5 пъти, а не съм да кажеш някой дето много подбира дупките
                        И така да е , това не променя много около нещата ,които съм му казал.
                        Аз нямам ,от колеги чух , че прескачал и то главно заради кофти разположение.
                        Иначе ,това е - намира един от морга и е в джаза
                        Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Мерси колеги, май ще си карам с музика от флашка

Comment

Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
                            Преди около година слагах почистващ диск Незнам дали върши работа но това е единствената интервенция която съм му прилагал Трудно ли се достига до тази леща Предполагам че се отваря ченджъра и се вижда някакво стъклено топче като око
                            Моето мнение относно почистващите дискове е, че не вършат никаква работа. Трябва си пряк достъп до лещата и почистване с мек тампон и вода (за предпочитане дистилирана). Универсална рецепта за разглобяването не мога да ти дам. Всяко устройство има специфична конструкция.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Братчед това ще ти свърши същата работа и няма да прескача и поне е с юесби и карта памет.
                              http://www.xcarlink.bg/XCarLink-avto...oth-alfa-romeo
                              156 TI 1.9 140hp

Comment

Working...
                              X